Budapest tunnetaan kylpylöistään, joiden vesi on peräisin tuliperäisestä maasta. Lähteistä tunnetuimpia on Molnár János. Se on ovi kaupungin alle ulottuvaan vedenalaiseen luolastoon, josta on kartoitettu vasta osa. Kukaan ei tiedä kuinka pitkälle ja syvälle tunnelit jatkuvat.

Sukellus pimeyteen on ainutlaatuinen tutkimusmatka maanalaisen maailmaan, jossa on vieraillut vain kourallinen ihmisiä. Upeat kuvat tempaavat mukaan seikkailuun, joka kuljettaa lukijan entisen tulivuoren syvyyksiin. Luolasto on esihistoriallinen luonnonpuisto, joka on muotoutunut miljoonien vuosien aikana.

Kirja kertoo myös sukellusryhmän valmistautumisesta Suomessa ja sukelluksista Ojamon kalkkikaivoksessa Lohjalla. Vierailemme myös Euroopan upeimpiin kuuluvassa kuivaluolassa, 60 metrin syvyyteen laskeutuvassa József-hegyssä.

Sukellus pimeyteen kertoo tarinoita kilometrien mittaisista matkoista maan sisään, läheltä piti –tilanteista sekä uskomattomista inhimillisistä suorituksista. Se tarjoaa odottamattoman näkökulman Budapestiin elämään ja ympäristöön.

Kirja on mielenkiintoinen ja jännittävä johdatus luolasukellukseen. Sen kuvat avaavat eteemme harvinaisen vedenalaisen maiseman. Kirja sopii kaikille seikkailusta ja sukelluksesta kiinnostuneille.